Младата флејтистка, охриѓанката Тамара Џајковска утре, 23-ти јуни, во катедралната црква Св.Софија ќе одржи концерт. На програмата се дела од: Рајнике, Ибер, Телеман, Чајковски, Кларк. Пијано придружба ќе биде Доминика Робе.

Концертот ќе почне во 20 часот. Влезот е слободен.

OhridNews