Од АМСМ информираат дека интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен.

Според информациите добиени во 9 часот, на граничниот премин Табановце и за излез и за влез од државата, времето на чекање е околу 30 – 60 минути. На граничниот премин Богородица, за излез од државата времето на чекање е околу 30 – 60 минути.

На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.