Каква туристичка сезона ќе имаме годинава и ќе се вратат ли конечно странските туристи на охридско – струшката ривиера? Хотелиерите и угостителите со старо нов проблем, им фалат работници, како ќе се надомести дефицитот на кадар ова лето?

Ова се темите на кои дискутираме во новото издание на “Напладне” со Крсте Блажески претседател на хотелската асоцијација – ХОТАМ.

OhridNews