Има ли се поголем дефицит на кадар во угостителството и како да се справиме? Каква е гастрономската понуда на Охрид, кога ќе се надмине економската криза и како секторот туризам се бори со истата? На овие прашања одговор бараме од професорката на Факултетот за туризам и угостителство од Охрид, Ангела Паскуале во новото издание на „Напладне”.

OhridNews