Се повеќе семејства бараат помош за да го преживеат месецот бидејќи живеат на раб на егзистенција.  Црвениот крст Охрид со низа активности во хумана акција за охриѓани но и украинските бегалци во земјава.

За ова и уште многу други теми во новото издание на „Напладне” разговараме со претседателот на ОО Црвен Крст, Сашо Точков.

OhridNews