Од утре па во текот и на викендот ќе дојде до зголемување на температурата на воздухот која во Охрид ќе се искачи до 34-от степен целзиусов.

Најтопло ќе биде во четврток, петок и сабота кога максималната температура ќе биде од 32 до 34 степени, а минималната од  19 до 21.

Топлото време придонесе и за покачување на температурата на езерската вода која во моментов изнесува 21 степен.

OhridNews