Матичниот млеч е највредниот производ на пчелите кој низ историјата го добил името „храна на кралевите“.

Се смета дека е лековит поради позитивното дејство врз здравјето на човекот. Има висока нутритивна и биолошка вредност, а поради специфичниот состав не е возможно индустриски да се произведе.

За придобивките од консумирањето на матичен млеч и неговото позитивно дејство врз организмот на човекот говориме во новата епизода на „Наше здравје“.

OhridNews