„Несоодветна употреба на заштитна опрема може дополнително да придонесе за ширење вируси и бактерии“, порачуваат од министерството за здравство.

Погледнете кога треба да се носат медицински ракавици и како правилно да се употребуваат.

Употреба на ракавици

Несоодветна употреба на заштитна опрема може дополнително да придонесе за ширење вируси и бактерии. Погледнете кога треба да се носат медицински ракавици и како правилно да се употребуваат.

Geplaatst door Венко Филипче op Vrijdag 3 april 2020