Покуќнина, кади, болјери и друг вид на отпад наместо на депонија редовно завршуваат на дното на Охридското езеро. Колкаво е загадувањето на најголемиот природен басен во земјава? Каде згрешивме како општество во однос на свеста за природата и имаме ли нова шанса за корекција?

Ова се темите во денешното издание на емисијата “Напладне” со Никола Паскали, нуркач и подводен археолог.

OhridNews