Според податоците на Европско- медитеранскиот сеизмолошки центар, во 1 часот и две минути, утрово, регистриран е земјотрес со јачина од 3.3 степени со епицентар на 8 километри оддалеченост од Охрид.

Во 02:48 часот регистриран е уште еден земјотрес со јачина од 2.4 степени на 10 километри од Косел со епицентар на длабочина од 2 километри.

Во 03:15 се случил уште еден потрес со јачина од 2.7 степени.

OhridNews