Охрид

2018-12-05 08:00 - 2018-12-05 21:00

Со бројни настани ќе се одбележи Денот на патронот на градот Св. Климент Охридски:

05.12.2018 г.(среда)

• Изложба на книги: „Свети Климент Охридски во македонската книжевност и научна мисла“

17.00 часот
НУ Библиотека “Григор Прличев” (Прличева одаја)

• Свечена приредба на ОУ „Св. Климент Охридски”

19.00 часот
НУ Центар за култура „Григор Прличев”