УНЕСКО со години “тропа” на врата, како го чуваме природното наследство? Се исполнуваат ли забелешките од последната реактивна мисија и дали ќе успееме да го зачуваме статусот? Какво и колкаво загадување трпи животна средина околу нас?

На овие прашања бараме одговори во новото издание на “Напладне” со екологистот Ѓоко Зороски.

Ѓоко Зороски Е07

OhridNews