СВР Охрид поднесе барање за поведување прекршочна постапка против 42 годишно лице од Охрид поради занемарена грижа кон својот малолетен син, ученик во едно основно училиште во Охрид.

Пријавениот, како родител ја запоставил својата законска обврска за грижа и воспитување на малолетникот што резултирало со негово насилничко однесување кон други ученици во основното училиште, информираат од СВР Охрид.

OhridNews