Во 1 часот и 52 минути, денес, регистриран е послаб земјотрес со јачина од 2.4 степени со епицентар на оддалеченост од 7 километри од Ресен. Со иста јачина е евидентиран земјотрес и вчера попладне во 18.28 часот.

Во низата земјотреси кои деновиве се случија во охридско и во близина на Ресен, со појак интензитет беше вчерашниот во 13.46 кој беше со јачина од 3.7 степени.

OhridNews

Земјотрес со јачина од 3.7 степени попладнево повторно ги вознемири охриѓани