Пожарот во с.Вапила е повторно активиран во правец кон с.Сирула, информираше вечерва Центарот за управување со кризи – ЦУК.

Гори карпест предел со ниска вегетација, а теренот е непристапен. – соопшти ЦУК.

На лице место присутни се претставници на Дирекцијата за заштита и спасување – ДСЗ и вработени од Македонски Шуми кои вршат обиколкa на местото на пожарот.

OhridNews