Во рамки на културната манифестација „Прличеви беседи“, на 6.2.2018, вторник, во 11.30 часот, пред бистата на поетот Григор Прчичев, ќе биде положено цвеќе. Беседа за Прличев ќе одржи поетот Разме Кумбароски од Друштвото на писатели на Македонија.

Во рамки на „Прличевите беседи“ во националната установа библиотека Григор Прличев, во 13 часот ќе биде промовирана книгата „Сага за Охрид“ од новинарката Валентина Нелоска, по што ќе се одржи традиционалната Охридска визита.

OhridNews