Преиерот Зоран Заев изјави дека владата ја зголемува минималната плата на 14.500 денари. Како што рече Заев, за зголемувањето постигнат е договор со бизнисот и синдикатите, а целта е подобрување на животниот стандард на работникот и намалување на сиромаштијата.

Заев рече дека се надева дека до крајот на мандатот ќе се постигне целта, минималната плата да изнесува 16.000, а просечната 30.000 денари.

Во моментот минималната плата изнесува 12.507 денари.

OhridNews