Најновиот филм на македонскиот режисер Милчо Манчевски „Сенки“ може да биде номиниран за највисокото филмско признание наградата Оскар во конкуренција на најдобар странски филм.

Филмот „Сенки“ влезе во конкуренција на 100 филмови од кои ќе бидат избрани пет кои ќе се борат за Оскар.

Ова е втор пат филм на Манчевски да влезе во конкуренција за наградата Оскар. Манчески се натпреваруваше за Оскар со филмот „Пред дождот“.

Г.М.