Откако ја започа својата пливачка кариера до денес прави подвизи кои никој до сега ги нема направено. Постојано ги крева стандардите, прави нешто поголемо, нешто потешко. Целта му е да го тргне зборот невозможно од нашиот речник.

Охридскиот херој Марко Пејчиновски ова лето пред себе постави 10 нови подвизи. Со првиот ќе се соочи веќе оваа недела. Зошто, колку, кога и за кого ќе плива нашиот Марко, погледнете во новото издание на Спорт+.

OhridNews