Министерството за труд и социјална политика информира дека во согласност со Законот за празниците на РМ, 23 Октомври 2019 година (среда), Денот на македонската револуционерна борба, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на македонската револуционерна борба.

OhridNews