Во рамки на фестивалот Охридско лето, вечерва во Центарот за култура „Григор Прличев“ публиката ќе може да ја проследи театарската претстава „Јами Дистрикт-најстарата нација на светот“ во изведба на Тиватски Центар за култура, Битеф Театар-Белград, Тинк танк студио-Нови Сад и Фестивалот Маск-Сегедин.

Претставата е работрна според текст на Милена Богавац, а режијата е на Кокан Младеновиќ.

Претставата почнува во 21 часот.

Влез 400 денари.

OhridNews