Во рамки на фестивалот “Охрид те сакам” вечерва концерт ќе одржи македонскиот виртуоз на пијаното Ангеле Михајловски. Ќе биде вечер посветена на Шуман и ќе ги изведе најпознатите негови дела “Симфониски едити” оп.13  и  “Три романси за пијано” оп.28.

Изведбата на симфониските етиди заедно со постхумните етиди на вечерашниот концерт ќе биде прва изведба на ова дело во Македонија.

Концертот ке се одржи во големата сала на Општина Охрид со почеток во 20:00

Влезот е слободен.

Ohridnews