Поради пандемијата од Ковид 19, луѓето ширум светот почнаа да носат заштитни маски на лицето за да се заштитат од заразат.

Додека некои во носењето маска гледаат сигурност, други се скептици дека таа навистина може да ги заштити од опасниот вирус. Научникот Бил Ниј одлучи на својот ТикТок профил да ја објасни функцијата на маската, посочувајќи дека тие спречуваат коронавирусот да навлезе во дишните патишта на човекот.

@billnye##WearAMask ##LearnOnTikTok ##TikTokPartner♬ original sound – billnye

OhridNews