Охрид од идната седмица авионски ќе биде поврзан со шведскиот град Малме и градот на модата Милано, Италија.

Воспоставувањето на директната авиолинија Охрид – Малме, како и на новиот директен лет Охрид – Милано со кои ќе оперира авиокомпанијата „Виз ер“, ќе биде одбележано со свеченост што ќе се одржи во понеделник, 18 март, на охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“.