Денеска, 11-ти август, во галерија Робевци, во 20 часот, ќе биде отворена изложбата „АНТОЛОГИЈА“.

На оваа изложбата ќе бидат преставени дела од доајените на македонското сликарство: Димитар Андонов Папрадишки, Димитар Пандилов, Никола Мартиноски, Лазар Личеноски,
Томо Владимирски, Вангел Коџоман и Василие Поповиќ-Цицо.

Изложените дела се дел од збирката на Современа Уметност при Завод и Музеј-Охрид.

Изложбата ќе трае еден месец односно до 11.09.2017 година.

OhridNews