Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. Зголемена фреквенција на возила има на ГП Табановце каде времето на чекање за излез од државата е од 30 до 45 минути.

На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

OhridNews