По повод празникот “Св Стефан“ (летен), на 14 август, петок, во истоимениот манастар во населбата Св. Стефан, ќе се служи вечерна богослужба со почеток во 19 часот.

На денот на празникот, 15 август, сабота, ќе има утрена богослужба со света литургија со почеток во 7.30 часот, информираат од манастирот Св. Стефан.

OhridNews