На 38-годишна возраст денес ненадејно почина поранешната македонска репрезентативка и член на Кометал Ѓорче Петров, Јулија Николиќ.

Јулија Портјанко, подоцна Николиќ во 2003 година потпиша за Кометал Ѓорче Петров. Од 2009 година го носеше македонскиот дрес.

Од 2013 Николиќ настапуваше за Вардар, а кариерата ја заврши во 2015 година.

OhridNews