Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“, и оваа година го одбележува Интернационалниот ден на жените и девојчињата во науката.

По тој повод под мотото „Биди и ти, IT девојка“ утре во 13:00 часот, ќе се одржи настан, на кој ќе се обратат проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска, наши професорки, студентки и дипломки кои ќе го пренесат своето IT искуство, информираат од УИНТ „Св. Апостол Павле“.

OhridNews