Многуминаа го познаваат по настапот во финалето на најголемиот светски натпревар  „Guitar Idol”,  по уникатниот бенд „Шајн“, бројните „live“ перфоманси ширум земјава, но и настапот во Минск со Белоруската филхармонија.  Светската јавност веќе години има можност да се увери во неговите квалитети преку  видео-записите за различни џез-теми, во кои на едно место успеа да ги спои блузот, рокот, џипси и фолклорот. Повеќе за споредбите со Влатко Стефановски, локалната и македонската сцена воопшто, односно музичките почетоци на врвниот охридски гитарист, Дамјан Пејчиноски, низ видео-интервјуто на OhridNews.

OhridNews