Цветан Мицкоски од населбата Далјан го живее својот сон, откако по 20-годишни обиди успеа да го фати чесниот крст кој се фрла во осветените води на Охридското Езеро. Неговата упорност ја поздравија илјадници верници и кумовите на Водици.

Како изгледаше фаќањето на крстот во Охрид погледнете во видеото.

OhridNews

Обновено + фото: Светиот крст во рацете на Цветан Мицкоски од населба Далјан

Видео: Никола Јанкоски доплива до чесниот крст во Струга