Mатуранти од четирите средни училишта во Охрид, ОСУ „ Св. Климент Охридски“, СОСУ „ Св. Кирил и Методиј“, ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ и ОУТУ „Ванчо Питошески“ денеска по десетти пат го одиграа матурскиот танц на плоштадот „Св. Климент Охридски“ на звуците на штраусовиот квадрил. Истовремено тие танцуваа со своите врсници од градовите во Европа, учесници на Матурската парада.


По десетти пат матурски танц во Охрид

OhridNews