Облечени во традиционална облека, шеици заедно со членовите на Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид заедно нуркаа во водите на Охридско Езеро.

Освен разгледување на подводниот археолошки локалитет во  Градиште, тие ги вкусија и вината на „Стоби“.

На овој начин, Нуркачкиот центар „Амфора“ на православните  верници им го честита празникот Василица.

OhridNews