Во напад во Париз убиени се четворица полицајци. Маж вооружен со нож ги нападнал полицајците во полициската станица која се наоѓа спроти катедралата Нотр Дам. Тој бил застрелан од полицијата.

Мотивите на напаѓачот, кој работел како административен службеник во седиштето на полицијата, сè уште не се познати, но истрагата се сомнева дека нападот бил предизвикан од расправија на работното место. Ова е најсмртоносен напад врз полицајци во Франција во изминатите години.