Охрид ќе биде домаќин на Втората меѓународна конференција за климатски промени, што ја организира Милиеуконтакт Македонија, во рамките на проектот на УСАИД за Општински стратегии за климатски промени. 

Конференцијата ќе се одржи од 8-10 јуни во хотел „Инекс Горица“.

По тој повод популарните шоумени Жарко Димитиевски и Бранко Огњановски алијас Климе, снимија промотивен видео спот со кој повикуваат на учество на конференцијата во Охрид.

OhridNews