Околина - Page 44 of 71 - OhridNews

Околина

12.04.23 14:57

Дива мачка регистрирана во заштитеното подрачје Вевчански извори

Во заштитеното подрачје Вевчански извори со фото замка, камерите на...

11.04.23 15:28

Со беседа одбележани две години од смртта на шпанскиот поет…

Хусто Хорхе Падрон е врвен интелетуалец од светски рамки со големо ...

11.04.23 08:06

Чествување за шпанскиот поет Хусто Хорхе Падрон во Паркот на…

Во Паркот на поезијата во Струга денеска ќе се одржи чествување за ...

10.04.23 15:18

Продолжува уништувањето на трската на охридско-струшкото крајбрежје

Ноќта на 9 април, во 1:30 часот, во ОВР Струга пријавено бил пожар ...

08.04.23 12:53

ПСУ „Јахја Кемал” објавува конкурс за доделување на стипендии за…

Можност повеќе за сите оние кои во иднина сакаат да студираат на на...

06.04.23 13:41

Промоција на туристичките потенцијали на охридско –струшкиот регион на Саемот…

Туристичките потенцијали на охридско –струшкиот регион и новите кон...

05.04.23 09:54

Општина Вечани работи на сертификација на зелени бизниси

Претставници на Општина Вевчани, Мед, Фармахем, Mustseedonia и бизн...

04.04.23 10:15

Конкурс за најдобра литературна и ликовна творба и најубаво велигденско…

Црковното настојателство при храмот „Свети Никола“ во струшкото сел...

04.04.23 09:20

Градоначалникот на Дебрца и евроамбасадорот Гир согласни за итноста за…

Проблемот околу одлагањето и третманот на комуналниот отпад во Југо...