Здравје - Page 4 of 58 - OhridNews

Здравје

14.07.22 09:41

Бојата на очите како признак за склоноста кон одредени болести

Бојата на очите на човекот може да одреди на какви очни болести тој...

28.06.22 13:04

Наше здравје: Совети за убоди од инсекти

Во сезоната на годишни одмори освен на сончевите зраци треба да се ...

28.06.22 09:43

Совети за заштита од оси во лето

Осите во зимските месеци се во хибернација… Во април се будат, а во...

27.06.22 14:29

Министерство за здравство со препораки за заштита од високите температури:…

Да се останува повеќе во затворени простории, да се носи светла и л...

21.06.22 16:28

Наше здравје: Летото и цревните заболувања

Летото е период кога цревните инфекции предизвикани од вирусен гаст...

14.06.22 19:38

Наше здравје: Лошите навики и растот на забите кај децата

Не само генетскиот код туку и здравите навики, здравиот начин на жи...

07.06.22 15:19

Наше здравје: Матичен млеч-совршен биостимулатор и природен антиоксиданс

Матичниот млеч е највредниот производ на пчелите кој низ историјата...

06.06.22 09:43

Работата на компјутер e физички предизвик за телото

Стресот предизвикан од современиот начин на работа на компјутер e п...

31.05.22 13:18

Наше здравје: Со превенција до спречување на уроинфекции

Уринарниот систем е органски систем чија основна улога е исфрлање н...