Здравје - Page 2 of 58 - OhridNews

Здравје

17.10.22 11:50

Бионтех: Можна е вакцина против рак до 2030 година

Вакцините против рак би можеле да се развијат до 2030 година, споре...

10.10.22 14:11

Телефонот не се зема в рака веднаш по будењето

Д-р Јоханес Вимер тврди дека е лоша навика што повеќето луѓе го зем...

06.10.22 12:31

Истражување: Вегетаријанците се поподложни на депресија

Ново истражување покажа дека луѓето кои не консумираат месо имаат д...

26.09.22 09:50

Науката потврди: Оревите го продолжуваат животот

За долг, здрав и активен живот, во кујната или при рака, секогаш тр...

06.09.22 11:34

Мозокот комуницира со масните клетки, откриен можен клуч за слабеењето

ово истражување ги идентификува сензорните неврони коишто пренесува...

02.09.22 09:49

Мелатонинот може да го подобри квалитетот на сонот

Стручните проценки говорат дека околу 35 отсто од луѓето ширум свет...

22.08.22 09:08

Медот помага против штетни материи во телото

Здравствените придобивки од медот се општопознати, па како што сѐ п...

16.08.22 09:19

Истражување: Вегетаријанките имаат поголеми шанси да скршат колк

Жените кои претпочитаат вегетаријанска исхрана имаат поголеми шанси...

06.08.22 11:23

Студената храна и пијалаци предизвикуваат главоболки

Претерано разладените оброци и пијалаци не се погодни за секого, пр...