Здравје - Page 3 of 58 - OhridNews

Здравје

31.07.22 11:16

Доењето го подобрува здравјето, спречува неухранетост и дебелина во детска…

Под слоганот „Заложи се за доењето“, годинава, Светската недела на ...

15.07.22 09:29

Зачини и хранливи додатоци за подобро здравје

Истражувачите од проектот „Здрава исхрана“ (Healthy Nutrition) посо...

14.07.22 09:41

Бојата на очите како признак за склоноста кон одредени болести

Бојата на очите на човекот може да одреди на какви очни болести тој...

28.06.22 13:04

Наше здравје: Совети за убоди од инсекти

Во сезоната на годишни одмори освен на сончевите зраци треба да се ...

28.06.22 09:43

Совети за заштита од оси во лето

Осите во зимските месеци се во хибернација… Во април се будат, а во...

27.06.22 14:29

Министерство за здравство со препораки за заштита од високите температури:…

Да се останува повеќе во затворени простории, да се носи светла и л...

21.06.22 16:28

Наше здравје: Летото и цревните заболувања

Летото е период кога цревните инфекции предизвикани од вирусен гаст...

14.06.22 19:38

Наше здравје: Лошите навики и растот на забите кај децата

Не само генетскиот код туку и здравите навики, здравиот начин на жи...

07.06.22 15:19

Наше здравје: Матичен млеч-совршен биостимулатор и природен антиоксиданс

Матичниот млеч е највредниот производ на пчелите кој низ историјата...