Околина - Page 17 of 21 - OhridNews

Околина

01.08.22 15:19

Општина Струга со апел за рационална употреба на водата за…

Во овие топли денови од летната сезона, градоначалникот на Општина ...

30.07.22 20:46

Рибокрадци фатени со 3,4 километри мрежи за лов на белвица

Не престанува нелегалното излововување риба од Охридското Езеро Во ...

30.07.22 12:01

Спасен млад штрк заплеткан во своето гнездо во село Волино

Спасен млад штрк заплеткан во своето гнездо во село Волино Како што...

30.07.22 11:46

Промовирана поетската рожба на Димче Шипинкаровски, збирката „Татковиот аманет”

Во свежа вевчанска вечер и во импресивниот амбиент на тремот на све...

29.07.22 14:04

Шестиот „Drim Short 2022“ во Струга ќе се одржи под…

Под мотото „Кула од вечности“ од 6 до 9 август, на „Летната сцена“ ...

29.07.22 13:39

По 5000 денари за секое запишано прваче во Општина Дебрца

Советот на Општина Дебрца, на предлог на градоначалникот, ги усвои ...

28.07.22 12:10

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Општина Вевчани и АППТ

Афирмација и креирање на услови за развој на туризмот предвидува ме...

28.07.22 11:52

Промоција на збирката „Татковиот анманет“ на Димче Шипинкароски

Збирката „Татковиот анманет“ на стружанецот Димче Шипинкароски ќе б...

27.07.22 09:18

Изложба на Владимир Младеновски утре во Струга

Изложба на Владимир Младеновски по повод пет децении ликовно твореш...