Македонија - Page 1053 of 1062 - OhridNews
Rajska dolina kampanja  2019
Деновиве ќе бидат познати учесниците на НАТО форумот во Охрид

17.06.07 04:20

Нивото на делегациите кои ќе учествуваат на НАТО форумот што на 28 и 29 јуни ќе се одржи во Охрид ќе биде познато деновиве Од Министерството за надворешни работи информираат дек...

Стартува бесплатниот интернет за граѓаните на Македонија !

17.06.07 04:07

Користењето на сите интернет услуги од денеска ќе биде бесплатно за граѓаните во Македонија, во рамки на владиниот проект „Бесплатен интернет за сите” Граѓаните ќе можат да восп...

За Уставниот суд спорно санкционирањето на купувачите за непоседување фискална сметка

15.06.07 18:38

Уставниот суд на Република Македонија ќе ја испитува законитоста на санкционирањето на купувачите кои за купените добра не поседуваат фискална сметка На последната седница Устав...

Матуранти внимавајте каде се запишувате !

15.06.07 18:18

Министерството за образование и наука упати апел  до идните студенти да внимаваат при уписот на приватните високообразовни институции бидејќи некои од нив немаат добиено решение...

12 јуни – Меѓународен ден против злоупотреба на детскиот труд

12.06.07 08:06

Во Македонија над 18000 деца не се вклучени во системот на образование, а најмалку 1000 деца го поминуваат своето детство на улица Околу 30 отсто од децата на улица, се деца без...

Владата нема да отвори бесплатно интернет кафе во Охрид?

12.06.07 08:01

До крајот на годинава во повеќе градови во Македонија ќе бидат отворени бесплатни државни интернет-кафеа, но не и во Охрид, или барен тоа не е наведено во владината информација ...

Македонските форензичари во филм !?

11.06.07 08:36

Форензичарите од кои во голема мерка зависи обезбедувањето докази во судските постапки во последно време стануваат се популарни  благодарение на  телевизиските серии, но вистинс...

г. Тимотеј: Делегација на МПЦ ќе оди на средба во Атина !

09.06.07 11:04

Делегација на Македонската православна црква ќе оди во Атина на средба со претставници на Грчката православна црква на која ќе биде разговарано за сите отворени прашања меѓу две...

Николас Морли пуштен на слобода ! ! !

08.06.07 14:06

Кривичниот Совет при Основниот суд во Струга, со кој претседаваше судијата Аце Петрески,  го прогласи за виновен Николас Морли за предизвикување на тешката сообраќајна несреќа в...

Пазарџиите бараат да се одложи фискализацијата !

08.06.07 00:34

Групацијата на зелените пазари во рамките на Здружението на комуналните дејности при Стопанската комора на Македонија, смета дека решението во Законот за измена и дополнување на...

Dr Batkoski pod artikli