Охрид - Page 4310 of 4310 - OhridNews
Започнаа чествувањата по повод Св. Климент

07.12.06 08:40

Со низа свечености што се одржуваат денеска, започна чествувањето по повод 8 Декември, Св Климент Охридски, патронот и заштитник на Охрид По тој повод во ОУ “Григор Прличев“ ден...

Свети Климентовиот Универзитет на Плаошник ќе биде возобновен до 2009

07.12.06 02:17

Како што е познато, во рамките на нашата световна и духовна историја функционирал Свети Климентовиот универзитет од крајот на IX век до почетокот на X век, односно до смртта на ...

Конференција за олеснување на царинската постапка

06.12.06 14:25

Во х Метропол во Охрид денеска продолжува со работа регионалната конференција за хармонизација на трговските податоци и едношалтерскиот систем Организатори на конференцијата на ...

Познати добитниците на наградата св. Климент Охридски

06.12.06 14:15

Специјалната болница за ортопедија и трауматологија Свети Еразмо е добитник на највисокото општинско наградата свети Климент Охридски што традиционалнио се доделува по повод 8 д...

Кој ќе ја добие наградата св. Климент Охридски?

06.12.06 08:51

Комисијата за одбеле`ување празници, манифестации и доделување награди и признанија на порес конференција што ќе се одржи денеска ќе ги соопшти добитниците на највисокото општин...

Протести на локалното население против изградбата на депонија на Ќафасан

05.12.06 13:53

Жителите од струшкото село Радожда денеска го блокираа пристапот до новоизградената депонија и не дозволија камионите на јавното комунлно претпријатие-Струга да го истурат смето...

Општината нема да ги урива дивоградбите

04.12.06 15:56

Во Охрид има околу 700 дивоградби за чие рушење се потребни околу милион евра Општинската каса е празна, а во локалната самоуправа и не се подготвени, како што истакнуваат, да р...

Избрани кумовите за Водици 2007

04.12.06 09:59

Централното одбележување на верскиот празник Богојавление-Водици треба да се одржува во Охрид сметаат од Здружението за целосна афирмација на МПЦ Богојавление кое денеска ги отп...

Уранија да остане охридска куќа

03.12.06 21:52

Ставот на Македонската академија на науките и уметностите-МАНУ, дека примопредавањето на куќата на Уранија што во 2004г со одлука на владата и е дадена на Академијата, ќе може д...

Почнува 10-та годишна конференција на Македонска берза

24.04.04 00:01

Охрид од денеска до 25 април ќе биде домаќин на јубилејната 10-та годишна конференција на Македонска Берза Една од главните теми на конференцијта на која ушество ќе земат еминен...

Dr Batkoski pod artikli