Здравје - Page 57 of 65 - OhridNews

Здравје

26.03.14 10:04

Со вежбање намалете го ризикот од рак на дојка

Секојдневното вежбање во траење од најмалку еден час е поврзано со ...

25.03.14 11:27

Пушењето е лошо за коските

Истражување спроведено во Велика Британија покажало дека на пушачит...

24.03.14 10:35

Пробиотиците ги штитат децата од инфекции

Примената на пробиотици е поврзана со помал ризик од благи инфекции...

21.03.14 12:15

Вратете ја енергијата со правилна исхрана

Пролетниот замор е најдобро да го исфрлите од телото со движење и п...

20.03.14 10:18

Заблуди за лековите кои може да ве чинат живот

Лековите би требало да ни помагаат да се излечиме и да се чувствува...

19.03.14 10:37

За што е добра камилицата?

Дали сакате да го пиете чајот од камилица Се работи за вкусен напит...

18.03.14 10:33

Кои се последиците од слабеењето

Повеќе не размислувате за тоа како да ги симнете килограмите, туку ...

14.03.14 09:44

Чувствителните луѓе живеат подолго бидејќи повеќе внимаваат на здравјето

Карактерот на луѓето во еднаква мера влијае на здравјето како и ген...

13.03.14 10:13

Најдобра формула за здравје

Ако прашате било кој од експертите, секој од нив ќе ви рече дека за...