Охрид - Page 4050 of 4207 - OhridNews
Незадоволниот инспектор од СВР Охрид бара средба со министерката Јанкуловска !

28.01.08 14:06

Полицискиот инспектор Стевчо С кој незадоволен од односот на претпоставените во службата кон него минатата недела штрајкуваше со глад на работно место, денеска побарал средба со...

Охрид неконкурентен на светскиот туристички пазар !

28.01.08 01:35

Најголемиот и најрепрезентативен туристички центар во Македонија,  Охрид, не е конкурентен на светскиот пазар поради високите цени на авионските карти, сметаат туристичките рабо...

Урбанистичката експанзија го гуши Охрид

28.01.08 01:15

Неконтролираната урбанизација на Охрид предизвикува сериозни последици и промена на климата во градот предупредуваат експертите Со ваквиот нивни став се согласуваат и голем број...

Фото репортажа: Мрест на пастрмка

28.01.08 00:55

Деновиве во тек е риболовот на охридска пастрмка за потребите на вештачкиот мрест Екипата на Ohridnews, направи ексклузивна фото репортажа на Охридското Езеро каде екипи на Хидр...

Полициски инспектор во СВР Охрид штрајкува со глад ! ! !

27.01.08 17:45

Полициски инспектор  од одделението за општ криминал при Секторот за внатрешни работи-СВР Охрид, веќе неколку дена штрајкувал со глад на работното место, незадоволен од дисципли...

Почина бившиот индонезиски претседател Сухарто

27.01.08 11:09

Порaнешниот индонезиски претседател Сухарто кој со цврста рака владееше со земјата 32 години почина денеска во 87-та година од животот Сухарто во јуни наполни 86 години, а во бо...

Промоција на Спасувачката станица на Галичица !

27.01.08 02:23

Со планинарска тура што ја организираат членовите на планинарското друштво „Магаро“ до месноста Стара Галичица, денеска ќе биде промовирана Спасувачката станица на Галичица Како...

Нивото на Охридското Езеро не е критично тврдат надлежните !

27.01.08 02:00

Нивото на Охридското Езеро не се наоѓа на критичната точка тврдат надлежните Од ресорното министерство за земјоделство велат дека според информациите на Управата за хидрометеоро...

Напредува изградбата на новото мрестилиште во Охрид !

27.01.08 01:49

Реконструкцијата на инсталациите на Хидробиолошкиот институт  за одгледување на подмладокот на вештачки измрестената охридска патрмка кои се изградени пред 73 години, тече споре...

Во Македонија има 100 илјади хектари необработено земјиште !

26.01.08 15:07

Огромни земјоделски површини во Македонија стојат необработени и тоа е еден од главните проблеми зошто земјвава се соочува со недостиг на храна која од ден на ден станува се пос...

Dr Batkoski pod artikli