Охрид - Page 4049 of 4073 - OhridNews
Фудбалска школа

12.02.07 19:06

Состојбата на охридскиот спорт е хронично лоша, тоа не е некоја голема тајна, но сепак постои понекој зрак кој фрла светло и дава надеж дека нешто некогаш ќе се смени кон подобр...

Продолжува потрагата по исчезнатиот Спиро Ставрески

12.02.07 11:38

Потрагата по исчезнатиот Спиро Ставрески продолжува Неговото семејство вчера понуди парична награда за секој корисна информација коуја ќе придонесе за негово пронаоѓање Тоа  се ...

Започна пријавувањето за проектот за посредување при вработување

12.02.07 08:13

До крајот на неделава тече рокот за пријавување на заинтересираните млади невработени луѓе и фирмите на конкурсот за реализација на проектот за посредување при вработување, што ...

Наместо туризам – партиски и его трип

11.02.07 23:55

Идејата да се соберат релевантните фактори и авторитети во туризмот на едно место се претвори во мала фарса Невладината организација МОСТ сакаше да ја модерира идејата на ДОМ и ...

Туристичките работници разединети

11.02.07 15:04

Македонија од осамостојувањето навака бележи постојан пад во туризмот Земјата нема туристичка стратегија,  а во изготвувањето на законските решенија во оваа сфера се прескокнува...

Фото вест: „Галеб“ на суво

10.02.07 22:48

Бродот „Галеб“ кој пред речиси 50 години е донесен во Охрид од Унгарија и всушност е речен брод, деновиве е на суво Извлечен е со крмата на брегот кај каналот Работници од АМАК ...

Македонско-црногорско пријателство

10.02.07 15:32

Претставници на туристиичката заедница, мажоретки и членови на културно уметнички друштва од Црна Гора, со дефиле во центарот на  Охрид ги започнаа  деновите на македонско ̵...

Проект за посредување при вработување на млади невработени

09.02.07 14:47

Проектот за посредување при вработување “ЕМУ 2“ , со реализација ќе започне на почетокот од март, соопшти  секторот за Локален Економски Развој Во проектот ќе бидат вклучени три...

Се продлабочува соработката меѓу Охрид и Поградец

09.02.07 14:04

Во Поградец во четвртокот се одржа трилатерална средба на градоначалниците на трите езерски града, Александар Петрески, Рамиз Мерко и градоначалникот на Подградец Артан Шкемби П...

Нема пари за санација на опасниот бедем над Кошишта !

09.02.07 10:28

И оваа година нема да се заокружат  истражувачките работи на Самоиловата тврдина, бидејќи средствата кои се одвоени за таа намена се премали Поради малите средства одобрени со Н...

Dr Batkoski pod artikli