Охрид - Page 4073 of 4203 - OhridNews
Проаква ги отвора понудите од тендерот за продажба на мали хидроцентрали !

28.11.07 09:37

МЈП Проаква денеска ќе ги соопшти најповолните понудувачи на меѓународниот тендер за продажба на пет  мали хидроцентрали во Охридско-стррушкиот регион Како што веќе објавивме на...

Здравствениот сервис за младите треба да се подобри

27.11.07 15:55

Здравствениот сервис за младите треба да се подобри, беше речено на јавната дебата за верификација на Националната стратегија за здравје на адолесценти на возраст од 10-19 г, шт...

Хуманитарна помош за 120 социјално најзагрозени семејства во Охрид !

27.11.07 14:47

Хуманитарни пакети за сто и дваесет социјално најзагрозени семејства од Охрид обезбеди општинската организација на Црвениот крст од Охрид Во акцикјата што беше спроведена во рам...

Екологигистите ЗА одлуката за прогласување на Охрид за слободна зона од ГМО

27.11.07 13:18

Еколошкото друштво „Грашница“ ја поздравува неодамнешната одлука на Советот на општина Охрид за прогласување  на Охрид за слободна зона од генетски модифицирана храна „Таа е соо...

40 милиони денари за образовни цели во 2008 година

27.11.07 02:16

Повеќе од 40 милиони денари за  образовни цели ќе бидат вложени во 2008 година најави охридската локална самоуправа Најмногу средства ќе бидат потрошени за промена на дограмата ...

Во Охрид ќе се дебатира за здравјето на адолесцентите !

27.11.07 01:48

Јавна денбата за финализирање на Националната стратегија за здравје и развој на адолесценти од 10-19 години во Македонија, ќе се одржи денеска во Охрид Дебатата се организира во...

Свети Климент Охридски – патронот на Охрид годинава ќе се одбележува три дена !

26.11.07 11:19

Свети Климент Охридски – патронот на Охрид годинава ќе се одбележува три дена Според најавената програма свеченостите ќе започнат на шести декември(четврток) со Творечка л...

Старото пристаниште културно пропаѓа !

26.11.07 02:32

Старото пристаниште во Охрид кое пред пет години беше поврзано со брегот културно пропаѓа Овој докрај не осмислен објект ги збунува посетителите Плочникот на  мостот кој набрзин...

Моќната Римската империја имала воени упоришта на брегот од Охридското Езеро !

26.11.07 02:28

Римската империја имала стратешко воено упориште на источниот брег од Охридското Езеро кое било изградено во вториот или третиот век од нашата ера Овие  претпоставки на археолоз...

Време: Пронајдена глава на античкиот претходник на Прличев !

25.11.07 01:42

Мермерна глава на граѓанин на Лихнидос со авторитетен израз е откриена на Плаошник, во близина на поликохалната ранохристијанска црква од 5-6 век Главата е со исклучително фина ...

Dr Batkoski pod artikli