Култура - Page 194 of 194 - OhridNews
Изложба Охридските ангели на Драган Спасески-Охридски во Скопје

09.12.06 14:09

Во клубот Филозоф во Скопје АЗ БУ КИ, на 8-ми декември беше отворена изложба на дела “Охридските ангели“ од уметникот Драган Спасески-Охридски Проектот од оваа поставка опфаќа е...

Охридскиот цивилизациски код не заслужува кич култура

07.12.06 13:24

Владимир Четкар во интервју за OhridnewsOhridnews: Каде се движи твојата музичка кариера по соработката со легендарниот европско-американски бенд Jestofunk познат по албумите во...

Денеска промоција на три книги

07.12.06 09:40

Во рамките на чествувањата на 8 Демекври-св Климент Охридски патронот и заштитник на Охрид деска во нашиот град ѓе бидат промовирани три книги Во 17 часот во Центарот за култура...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер