Интервју - OhridNews
Разговор со Љупчо Димовски – Претседател на СПМ: На Македонија не и е потребна широка влада туку Влада на национален спас

19.03.21 13:40

Власта не успeа да се справи со ниту еден од проблемите кои ги предизвика пандемијата Вакцини нема, а државата не се ни обиде да воведе здравствена дипломатија, здравствената со...

Интервју со Константин Георгиески: Формирање ново и фузирање на другите јавни претпријатија, УНЕСКО и плажите жежок костен, големи инфраструктурни проекти, ѕвезда од регионот за Водици…

25.12.19 21:05

По завршување на крупните инфраструктирни проекти во Охрид ќе започне процес на реорганизација и рационализација на јавните претпријатија Ова во предновогодишното интервју што O...

Разговор со д-р Дејан Блажески: За човек нема поголема награда од тоа кога е почитуван во професијата и своето место

09.12.19 07:00

Докторирaњето на која и да било тема е залудно доколку човекот не продолжи да работи на материјата, да пишува трудови и да се надоградува Човекот кој е растргнат со сите предизв...

Разговор со Џемал Мена: Мојата љубов кон Охрид беше мотивација да се кандидирам за градоначалник

11.04.19 10:54

Кандидатот за градоначалник од редовите на движењето „Беса“, Џемал Мена, е роден во 1994 година во Охрид, каде и завршува основно образование Средно образование и факултет заврш...

Разговор со Михаил Трендафилов Нанче: Приоритет ќе ми биде средување на администрацијата

10.04.19 09:10

Кандидатот за градоначалник од партијата Граѓанско Демократската Унија, Михаил Трендафилов Нанче е роден во Охрид во 1955 година  Во 1980 дипломира на Градежниот факултет на Уни...

Разговор со Стевче Стевоски: Влегувам во трката поради мојата разочараност од нефункционирањето на општината

09.04.19 14:30

Кандидатот за градоначалник на Охрид од партијата Демократи, Стевчо Стевовски, по втор пат во трката за градоначалничката функција Овој пат зад него стои партија, а на локалните...

Разговор со Тереза Кесовија: На светот му треба повеќе љубов, разбирање и толеранција

24.06.17 15:45

Кралицата на шансоните Тереза Кесовија и покрај годините изгледа одличнa и зрачи со позитивна енергија, шарм и елеганција Оваа дама зад себе има 56-годишна успешна кариера и нем...

Интервју со Снежана Билко: Не оставајте животот да поминува пред вас!

30.04.17 12:30

Охриѓанката Снежана Билко, мотивациски говорник, со години се грижи на своите следбеници на социјалните мрежи и учесници на работилници да им ја зголеми самодовербата, мотивациј...

Интервју со Горан Андоновски: „Виновникот“ што почнав да се бавам со спорт е мојот татко

24.04.16 11:21

Успешни и реализирани во професионалниот и приватниот живот голем број охриѓани оставаат силен белег во заедницата, во своето работење и општествено делување Преку серијалот инт...

Интервју со Елида Битрак: Моето мото од секогаш било „Пред се’ семејството“

17.04.16 11:24

Успешни и реализирани во професионалниот и приватниот живот голем број охриѓани оставаат силен белег во заедницата, во своето работење и општествено делување Преку серијалот инт...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер