Охрид - Page 2 of 174 - OhridNews

Охрид

12.07.23 23:31

Со гала концерт на оперската дива Ангела Георгиу отворено 63.…

Со најпознатите арии на Пучини, Верди, Прокофјев, Брамс… во и...

15.06.23 09:23

Охридскиот народен театар дел од фестивалот „Војдан Чернодрински“

На 57-то издание на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодр...

28.03.23 06:50

Видео: Моќни пораки по повод Светскиот ден на театарот на…

Со изведба на претставата „Енергични луѓе“, Народниот театар Охрид ...

22.03.23 14:27

Излезе од печат книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“

Во издание на општина Охрид, деновиве од печат излезе книгата „Слав...

15.03.23 11:42

Охрид ја има најголемата и најкомплетната колекција во светот од…

Музејот на А ден Долаард во Охрид, деновиве ја комплетираше колекци...

06.03.23 09:10

Објавена стихозирката „Врвот дно“ од Блаже Петревски – Ендемион

Од печат излезе првата збирка поезија на Блаже Петревски со наслов ...

10.02.23 15:12

Наташа Поповиќ: Задоволни сме од односот на надлежните и издвоените…

Министерството за култура и годинава одвои финансиски средства за Н...

05.02.23 18:26

На поетот Зоран Анчески му беше врачена наградата „Григор Прличев“…

На пригодна свеченост одржана во Центарот за култура во Охрид денес...

15.01.23 10:50

Детската претстава „Именден“ изведена пред учениците од ООУ „Св. Климент…

Драмско студио „Цвет 75“ од Охрид студио за деца и млади, деновиве,...