Охрид - Page 3 of 173 - OhridNews

Охрид

15.06.22 09:10

Јубилејната самостојна изложба на Блаже Докуле во Робевци

На 17 јуни, петок, во 20 часот, во Завод за заштита на спомениците ...

16.05.22 15:04

„Енергични луѓе” на охридскиот Народен театар донесоа силна енергија која…

Вистинска „експлозија“ од емоции и долги аплаузи донесе новата прет...

19.03.22 10:34

Во Центарот за култура вечерва ќе биде изведена претставата „Разведи…

Претставата „Разведи ме/ Две нијанси црвена“ на театар „Провокација...

14.02.22 10:57

Претставата „Сопружници“ во петок во НУЦК „Григор Прличев“

Претставата „Сопружници“ од  Вуди Ален, во режија на  Драгана Танев...

04.02.22 14:31

Промовирана книгата „Охридски раскажувачи“

Во рамки на чествувањата по повод 129 години од смртта на охридскио...

28.01.22 08:44

Театарскиот репертоар во Центарот за култура започнува со претставата „Сопружници”

Театарскиот репертоар во Центарот за култура „Григор Прличев“-Охрид...

21.01.22 08:33

Албанскиот весник „Илинден“ објави текст во спомен на Загорка Шуке-Канефче,…

Весникот „Илинден“, единствениот печатен медиум на македонски јазик...

13.01.22 10:05

„Едно лето во Охрид“ – стихозбирка од Саво Костадиновски, поет…

„Академски печат“ од Скопје ја објави стихозбирката „Едно лето во О...

11.01.22 12:35

Трајче Кацаров е добитник на престижната награда „Григор Прличев“

Трајче Кацаров  е автор на најдобрата поема во ракопис за 2021 годи...